Create an Account

Koszyk

Close

No products in the cart.

Masło, czyli przepis na jedyne w swoim rodzaju krówki

By
26 kwietnia 2022

Niezmiernie cieszy nas fakt, że to właśnie my możemy towarzyszyć wam w tym wyjątkowym wydarzeniu. Personalizowane krówki ślubne już niejednokrotnie zapewniły uśmiech na twarzach weselnych gości. Słodki sposób na to, by podziękować im za przybycie oraz ich nieocenioną obecność. Dostępne gotowe projekty uzupełnia się o pyszne dziękujemy, własne imiona, inicjały, datę ślubu czy też zdjęcie przyszłych nowożeńców. Z naszą ofertą zgłaszamy się także do wszystkich tych, którzy na liście marzeń posiadają już własną koncepcję weselnych krówek. Nasi graficy z całą pewnością mają coś wspólnego z magią! Są w stanie wyczarować każdy pomysł wsłuchując się we wszystkie przedstawione wytyczne.

Wśród naszych klientów są także ci, którzy stale do nas wracają. Krówki reklamowe, to od lat świetny sposób na promocję swojej firmy niezależnie od branży. Warto wykorzystać powierzchnię papierków, w które pakujemy nasze obłędnie słodkie krówki! Z okazji nadchodzącego długiego weekendu planujcie udostępnić kod zniżkowy, a może chcecie w oryginalny sposób zaprosić wszystkich nowych klientów na kolejną wizytę z atrakcyjnym rabatem? Świetnie! Umieścimy te i inne istotne informacje na projektach Waszych opakowań.

Skład przepisem na jakość

Zewnętrzne opakowanie, to jednak nie wszystko. Poza estetycznym wykonaniem papierka liczy się także jego wypełnienie. Potwierdzają, to nasi liczni klienci, którzy po pierwszym zamówieniu wracają do nas po więcej. To dla nas najpiękniejsza i najcenniejsza recenzja!

W czym tkwi sekret? Przepis na nasz sukces, to wysokiej jakości składniki. Do produkcji naszych krówek wykorzystujemy prawdziwe masło. To ono odpowiada za smak nie do podrobienia! To właśnie, dlatego na etapie wybierania krówek ślubnych, z okazji dnia matki czy 1 czerwca warto w pierwszej kolejności sprawdzić skład słodyczy.

Często stosowanym zamiennikiem jest olej palmowy. Powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym zjadany w dużych ilościach może mieć negatywne skutki na nasze zdrowie. Tłuszcz palmowy znajdujący się w składzie krówek ma także duże znaczenie na ich jakość.

Nasze krówki są nie tylko pyszne, ale także wyróżniają się wysokiej jakości składem. Zaraz po wyprodukowaniu są świeżutkie i wyjątkowo ciąąąąągnące! Z czasem ulegają procesowi krystalizacji cukru i stają się subtelnie kruche w środku. W zależności od tego jaki typ krówek preferujecie zamówcie swoją porcję słodkości uwzględniając czas, który ma wpływ na ich konsystencję.  

Tanie krówki – ale czy dobre?

Tańsza cena oleju palmowego kusi jednak wielu producentów. Niższy koszt składników używanych do produkcji krówek ostatecznie skutkuje także atrakcyjniejszą ceną za dany kilogram. Na etapie poszukiwania idealnych słodkości warto jednak zaznajomić się z ich składem, by mieć pewność, że wybieramy zdrowie, a nie niższą cenę i szkodliwy dla zdrowia tłuszcz palmowy.  

Stawiając na nasze pyszne krówki możecie mieć pewność, że w ramach złożonego zamówienia uzyskacie nie tylko piękny projekt graficzny papierka, ale przede wszystkim smak nie do podrobienia. Wyższa cena w porównaniu do konkurencji wynika, zatem ze stosowanych przez nas dobrej jakości składników.

PRZEPIS NA DOMOWE KRÓWKI

A jeśli posiadacie wolną godzinę, to koniecznie zapoznajcie się z przepisem na domowe krówki. Zaproście swoją drugą połówkę, dzieci czy przyjaciół i przygotujcie własną słodycz idealną do filiżanki ulubionej kawy. Wasi goście z pewnością zostaną mile i niezwykle pysznie zaskoczeni. Uśmiech i pozytywne nastawienie niezbędne! I pamiętajcie, że skoro domowe, to obowiązkowo z masłem w roli głównej.

⏰ Czas przygotowania: 1h 10 minut
❤️ Dla 5 osób

Składniki:

  • masło: 100g,
  • mleko: 2 szklanki,
  • cukier: 2 szklanki,
  • cukier waniliowy: 15g.

Należycie do teamu ciąąąąąągutek czy kruszonek? Nieważne. Nasz przepis spełni oczekiwania każdego podniebienia!

Krok po kroku

  1. Do garnka z grubym dnem wrzucamy wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Aby nie doprowadzić do przypalenia się masy należy ustawić średnią moc palnika. Mieszamy do momentu, gdy nasza krówka uzyska brązowy kolor.
  2. Aby sprawdzić czy nasza masa jest wystarczająco gęsta należy skropić talerzyk wodą, a następnie wylać na niego odrobinę naszej obłędnie słodkiej krówki. Zastygnięcie masy oznacza, że osiągnęła ona idealną konsystencję na krówki ciąągutki! Jeśli jesteśmy fanami kruchych należy trochę wydłużyć czas gotowania (do godziny).
  3. Gotową masę krówkową należy wylać do przygotowanego wcześniej pojemnika i zapewnić czas na przestygnięcie. Następnie trzeba także schłodzić masę w lodówce.

Garść wskazówek

Ilość użytego cukru może zostać zmniejszona o ¼.

Istotne, aby poza przygotowaniem składników pamiętać także o właściwych narzędziach. Aby jak najbardziej ułatwić proces przygotowywania masy warto zadbać o dobrej jakości gruby garnek z nieprzywierającym dnem. Dodatkowym pomocnikiem okaże się z pewnością silikonowa łopatka, która zdecydowanie ułatwi mieszanie powstającej masy. 

Uzyskanie jednakowej wielkości krówek, to.. bułka z masłem, naprawdę! Wystarczy forma do lodu wykonana z silikonu oraz chochelka. Świetnym pomysłem jest zakupienie form o nietypowych kształtach – na przykład w kształcie lodów, uśmiechniętych buziek czy owoców. Krówki o nietypowym zarysie z pewnością uszczęśliwią małych jak i dużych łakomczuchów.  

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to Top